Spring naar content

Actualiteitenwebinar

Actualiteitenwebinar

Op maandag 14 november a.s. organiseert Hertoghs advocaten weer een webinar. Anke Feenstra en Angelique Perdaems praten u dan graag bij over de volgende actualiteiten op ons vakgebied:

Boeterecht
Wat zijn de gevolgen van de zwaardere bewijsmaatstaf? (HR 8 april 2022 ECLI:NL:HR:2022:526). Maar ook het arrest van het EHRM van 4 oktober 2022 over het nemo teneturbeginsel komt aan bod alsmede het recht om te worden gewezen op bijstand bij een verhoor door de inspecteur. Wat betekent deze jurisprudentie voor de praktijk? Waar kunt u op letten en welke verweren kunt u voeren?

Informatiebeschikking en bewijslast
Recente jurisprudentie over de informatiebeschikking wordt besproken alsmede omkering en verzwaring van de bewijslast vanwege het niet doen van de vereiste aangifte (HR 27 mei 2022 ECLI:NL:HR:2022:767).

Verdedigingsbeginsel
De Hoge Raad heeft het afgelopen jaar een aantal arresten over het verdedigingsbeginsel gewezen. Wij bespreken deze arresten en de gevolgen voor de praktijk.

Box 3
Inmiddels zijn de plannen van het kabinet bekend. Wij gaan in op de mogelijkheden voor niet-bezwaarmakers.

Wanneer en hoe laat?
Datum: maandag 14 november 2022
Tijdstip: van 16.00 tot 18.00 uur

Tijdens de sessie is er mogelijkheid om via de chat vragen uit de praktijk te stellen.

Wilt u deelnemen?
Bent u werkzaam in een fiscale adviespraktijk, het bedrijfsleven, accountancy of trustpraktijk en heeft u interesse in het online Actualiteitenwebinar? Meldt u zich dan direct aan via deze link naar GoToWebinar.

U kunt kosteloos deelnemen aan dit webinar dat bij de RB is aangemeld voor 2 PE-punten die wij voor RB-leden rechtstreeks registreren. Voor andere deelnemers kan op verzoek een bewijs van deelname worden toegezonden.

Wij begroeten u graag online op 14 november a.s.!