Spring naar content
Expertises

Compliance

Binnen uw bedrijf is het essentieel om fraude- en compliance-risico’s effectief te beheersen en zo uw bedrijfsvoering en reputatie te beschermen. U zit immers niet te wachten op een strafrechtelijk onderzoek. Daarom is het van groot belang om uw compliance op orde te hebben en op de toekomst voorbereid te zijn. Hertoghs advocaten begrijpt als geen ander hoe belangrijk het is om deze zaken serieus aan te pakken. Met onze expertise kunnen wij u adviseren op het gebied van compliance-vraagstukken over het naleven van de relevante wet- en regelgeving en het implementeren van intern beleid, zoals de Wwft en fraude- en corruptiebestrijding. Ook als het gaat om lopende onderzoeken.

Wij kunnen helpen om uw compliance op orde te krijgen

Onze gespecialiseerde advocaten bieden ondersteuning bij diverse compliance-aspecten om ervoor te zorgen dat uw bedrijf volledig aan de wet voldoet. Zo worden potentiële risico’s tot een minimum beperkt. Dit zijn enkele van onze diensten:

1. Dawn-raid-procedures:

We helpen u bij het opstellen van effectieve dawn-raid-procedures om ervoor te zorgen dat uw bedrijf goed voorbereid is op onaangekondigd bezoek van opsporingsautoriteiten en toezichthouders, zoals de FIOD of de Belastingdienst.

2. Compliance-beleid:

Ons team helpt u bij het ontwikkelen en implementeren van een uitgebreid compliance-beleid, inclusief naleving van de Wwft, om mogelijke risico’s te beperken. Ook kunnen wij u adviseren over de fiscale administratieverplichtingen. Natuurlijk besteden wij ook aandacht aan belangrijke zaken als het afschermen van geheimhouderstukken, zoals documenten van en correspondentie met notarissen en advocaten. Zo blijft het verschoningsrecht van u en uw cliënten beter gewaarborgd.

3. Meldplichten bij toezichthouders:

We adviseren u over de verschillende meldplichten bij toezichthouders, zodat u altijd aan de vereisten voldoet. Daarnaast adviseren wij u tijdens lopende boekenonderzoeken van de Belastingdienst of een onderzoek door het BFT of het Bureau Toezicht van de Belastingdienst in het kader van de Wwft.

4. Interne meldingen en risico-evaluatie:

Wij helpen u bij het evalueren van interne meldingen en risico’s. Dit is van cruciaal belang om eventuele problemen tijdig te identificeren en aan te pakken.

5. Cursussen en begeleiding:

Ons team biedt uw onderneming cursussen en begeleiding om uw medewerkers bewust te maken van compliance-kwesties.

6. Overige compliance-vraagstukken:

Wat uw specifieke compliance-vraagstukken ook zijn, we staan klaar om u te helpen ze op te lossen.

7. Adequate herstelmaatregelen:

Mocht er toch een schending van uw interne compliance-beleid plaatsvinden, dan is het van groot belang om snel en adequaat te handelen. Ons ervaren team kan u ondersteunen bij het nemen van passende herstelmaatregelen om de mogelijke schade te beperken. Bovendien bieden we juridische bijstand bij zowel strafrechtelijke als bestuursrechtelijke procedures, inclusief toezichtsprocedures.

 

Vertrouw op ons team

Veel bedrijven vinden het geruststellend om zowel het compliance-traject als de juridische afwikkeling van incidenten bij één advocatenkantoor te kunnen onderbrengen. Ons team van ervaren advocaten staat klaar om u te ondersteunen en te begeleiden bij elke stap van dit proces. Wij zorgen ervoor dat uw compliance op orde is en dat uw bedrijf optimaal beschermd is tegen fraude en reputatieschade.

Neem contact voor advies op maat

Het beheersen van compliance-risico’s is van vitaal belang om uw bedrijf te beschermen tegen fraude en mogelijke reputatieschade. Hertoghs advocaten biedt de expertise en ervaring om u te helpen bij het naleven van de wet- en regelgeving, het opzetten van intern beleid en het nemen van herstelmaatregelen indien nodig. Vertrouw op ons team om uw compliance-processen te optimaliseren en uw bedrijf te beschermen voor een succesvolle toekomst. Neem vandaag nog contact met onze specialisten voor meer informatie en advies op maat.

 

 

In een notendop

Dawn-raid-procedures

Inrichten compliance-beleid

Wwft

Meldplichten toezichthouders

Cursussen & begeleiding

Gerelateerd

Neem contact op met onze specialisten

Mr. A.A. (Anke) Feenstra

Mr. J.N. (Judith) de Boer

Mr. M. (Maaike) Coenen

Kennisartikelen over dit onderwerp

Sorry, we konden geen publicaties vinden. Probeer andere zoekterm(en).