Skip to content

Anke Feenstra Patroon van het jaar 2017

06 november 2017

Artikel Advocatie: De Patroon van het Jaar 2017: rolmodel Anke Feenstra (Hertoghs Advocaten)

 

Anke Feenstra, partner bij Hertoghs Advocaten uit Breda, is donderdag op het Jonge Balie Congres in Utrecht uitgeroepen tot Patroon van het Jaar 2017. Twee van haar stagiaires nomineerden haar: voor hen is Feenstra een waar ‘boegbeeld en rolmodel’, aldus het juryrapport.

Feenstra is inmiddels ruim vijftien jaar werkzaam bij Hertoghs Advocaten, dat vestigingen heeft in Breda, Rotterdam en Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in fraudezaken en procedures op het gebied van buitenlands vermogen en het douane- en accijnsrecht. Haar stagiaires gaven in hun nominatie aan haar als een boegbeeld en rolmodel te zien. ‘Ze brengt heldere structuur aan in de stage en weet hoe de beroepsopleiding in elkaar zit,’ aldus het juryrapport. ‘Zij leert op haar beurt van de millennial stagiaires, bijvoorbeeld om niet geheimzinnig te doen over haar privéleven’. Daarbij is Feenstra niet te beroerd zich extra in te spannen voor haar stagiaires: desnoods brengt ze hen per auto naar de rechtbank.

Met de onderscheiding Patroon van het Jaar op zak mag Feenstra zich dan de meest veelzijdige patroon noemen, eervolle vermeldingen zijn er ook voor drie andere genomineerde patroons. Zo mag Fulco Blokhuis (Boekx) zich de meest veelbelovende patroon noemen: hij is nog maar kort patroon, van een wat oudere advocaat-stagiair, maar hij vervult zijn nieuwe taak volgens de jury met verve.

Frank van Gaal (REX advocaten) is uitgeroepen tot de meest betrokken patroon, zoals hij zijn stagiair grondig invoert in de wereld van het strafrecht, met vertrouwen als sleutelwoord. Vierde genomineerde Nienke Klazinga (Köster Advocaten) is de meest enthousiaste patroon. Zij is al vaker patroon geweest, maar ze is haar energie beslist niet onderweg verloren, aldus de jury. ‘Zij begint met veel vertrouwen steeds weer opnieuw aan de begeleiding. Er is een heldere structuur, zij zet de paden uit.’

De jury bestond dit jaar uit Christ’l Dullaert (juryvoorzitter, Le Tableau), Raymond Arnoldus van Bierens (Incasso Advocaten, Patroon van het Jaar 2016), Monique van de Griendt (Dialogue), Frans Knüppe (Dirkzwager, NOvA), Werner Altenaar (Marxman Advocaten, voorzitter Stichting Jonge Balie Nederland), Marie-Cécile Kathmann (Ten Holter Noordam, SJBN) en Tjerk Sigterman (Vondst Advocaten, voorzitter Jonge Balie Amsterdam).

 

Daarnaast schonken nog diverse media hier aandacht aan:

Advocatenblad

Aboutlegal.nl

Mr-online

Gepubliceerd door onze specialist:


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/hertoghsadvocaten.nl/public_html/wp-content/plugins/bb-theme-builder/extensions/acf/classes/class-fl-theme-builder-acf.php on line 80

Annotatie NLFiscaal 2016/0875, 22-12-2016, nr. 12 � proceskostenvergoeding taxatiekaart