Skip to content

Belastingdienst ontvangt gegevens Nederlandse rekeninghouders van Luxemburgse BCEE

22 november 2016

De Belastingdienst heeft onlangs nieuwe informatie over Nederlanders met een bankrekening in het buitenland ontvangen. Trouw meldt dat het zou gaan om ongeveer 4400 rekeninghouders bij de Luxemburgse bank BCEE. De informatie zou afkomstig zijn van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen die deze informatie op haar beurt zou hebben ontvangen van een anonieme tipgever. Het is op dit moment overigens onduidelijk om welke bedragen het gaat én of überhaupt sprake is van zwart geld. Noordrijn-Westfalen kwam overigens al eerder dit jaar in het nieuws in verband met het verstrekken van informatie aan de Nederlandse Belastingdienst. Toen ging het om een groot aantal Nederlandse rekeninghouders bij het Zwitserse UBS.

In Nederland is momenteel discussie gaande over de (on)wenselijkheid van het gebruik van en betaling voor informatie van tipgevers, zeker nu een wettelijke basis ontbreekt.

Hertoghs advocaten heeft geruime ervaring met het verlenen van rechtsbijstand in het kader van buitenlands vermogen en internationale informatie-uitwisseling. Mocht u hierover van gedachten willen wisselen, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen.