Skip to content

En de winnaars zijn…

06 oktober 2015

"Waar sta je echt als het op pleiten aankomt? Dat ontdek je tijdens de Nationale Hertoghs Pleitwedstrijd. Met een eigenzinnige client, een sterk OM, een ervaren rechtbank.. en alle onrust die daarbij hoort. Temidden van deze dynamiek, dagen wij je uit om de stukken uit het plafond te pleiten!"

Maar liefst 6 teams van masterstudenten fiscaal recht of strafrecht uit heel Nederland namen onze uitdaging aan en stonden afgelopen vrijdag in de Hertoghs Rechtbank in Breda. Tijdens drie zittingen trokken Team Tilburg, Team Groningen, Team Amsterdam, Team Rotterdam, Team Maastricht en Team Utrecht alles uit de kast om de jury ervan te overtuigen dat zij de titel 'Beste Team 2015' en 'Best Scenario 2015' verdienden.

Tijdens het diner in de Grote Kerk te Breda steeg de spanning tot grote hoogte, totdat de voorzitter van de jury het verlossende woord sprak. Na alle pleiters een persoonlijke terugkoppeling gegeven te hebben, riep hij Team Maastricht uit tot winnaar van de titel 'Beste Team 2015'. Janou Benders, Gaston Prudon, Jasper Hodiamont en Bart van den Hof namen de prijs van EUR 2000,- en de Hertoghs Pleitwedstrijdschaal in ontvangst. Gaston Prudon werd bovendien gekroond tot 'Best Scenario 2015' en verdiende daarmee behalve het fraaie boek 'De opleiding tot Redenaar' van Quintilianus en een advocatenbef, een geldprijs van EUR 500,-.

Het was een mooie dag met veel spannende momenten, talentvolle redenaars, grappige voorvallen en goed teamwork. Kantoor Hertoghs kijkt uit naar een even mooie volgende editie: de Nationale Hertoghs Pleitwedstrijd 2016!