Skip to content

EP BTW Carrouselfraude, 17 september 2012

29 augustus 2012

Iedere derde maandag van de maand organiseert ons kantoor een zogenaamd ‘Education Permanente’ (EP). Bij die gelegenheid wordt een voor de praktijk relevant thema uitgediept. Enkele malen per jaar zijn ook belastingadviseurs en/of advocaten welkom om over een specifiek thema van gedachten te wisselen.

Wij hebben gesignaleerd dat er animo is voor een discussie over het thema BTW-carrouselfraude. Dit thema staat hoog op de politieke agenda in Nederland, maar ook in de Europese Unie. Ook de Belastingdienst en de FIOD geven prioriteit aan het opsporen van fraude met BTW. De uitleg van de jurisprudentie van het Hof van Justitie EG en de toepassing daarvan in de praktijk roepen steeds weer discussie op. Bovendien is er in veel gevallen sprake van samenloop tussen de fiscaliteit en het (fiscale) strafrecht. Voor ons redenen te over een EP met een selecte groep omzetbelastingspecialisten te organiseren.

Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 17 september 2012 van 17.30 tot 20.00 uur op ons kantoor aan de Willemstraat 1-3 te Breda. Er zal voor een lichte maaltijd worden gezorgd. Meer informatie: feenstra@hertoghsadvocaten.nl.