Skip to content

Hertoghs BTW rondvaart – nog enkele plaatsen vrij

08 juni 2015

Tijdens de Gouden Eeuw, meer dan 400 jaar geleden, werd de Amsterdamse grachtengordel gebouwd in opdracht van rijke kooplieden. Deze grachten en haar statige herenhuizen, bedrijven, kerken en coffeeshops herbergen inmiddels een rijke geschiedenis aan BTW jurisprudentie.

Hertoghs advocaten nodigt u uit voor een rondvaart door de grachten en over het IJ, waarbij u kennis maakt met de vele btw-bezienswaardigheden van Amsterdam. Dit is een unieke kans om met vakgenoten van gedachten te wisselen. Stap aan boord en wij varen u langs de mooiste plekjes van Amsterdam!

De rondvaart start nabij het Hilton Hotel waar de oorsprong ligt van het Arthur Andersen arrest. Daarna volgen wij de sporen van bekende BTW-arresten als de Kerk van Satan, IJ-veren, het West-Indisch Huis en Coffeeshop Siberië. Bij enkele spraakmakende plekken zal van boord worden gegaan om de locatie van deze richtinggevende arresten van dichtbij te zien. Daarnaast zal door deskundige sprekers aandacht worden besteed aan actuele thema’s zoals het neutraliteitsbeginsel en boeteoplegging bij een juiste aangifte.

Het programma ziet er als volgt uit:

16.30u Ontvangst bij de aanlegsteiger van Hilton Hotel (toegang via Hilton)
17.00u Start programma en afvaart
  Roelof Vos: HvJ arrest “Arthur Andersen”
  Jan Sanders: HvJ arrest “ORO Amsterdam Beheer BV and Concerto BV”
  Ron Jeronimus: HvJ arrest “Van der Steen”
  Roelof Vos: HvJ arrest 5 maart 2015 “digitale boeken; fiscale neutraliteit in de omzetbelasting”
  Jan Sanders: HR arrest “Kerk van Satan”
  Jan Sanders: HvJ arrest “X Holding en Oracle Nederland BV”
  Reinder de Jong: HvJ arrest “IJ-veren II”
  Jan Sanders: HR arrest “West Indisch Huis”
  Jan Sanders: HvJ arrest “Coffeeshop Siberië”
  Peter van Hagen: “Boete voor een juiste aangifte?”
  Jan Sanders: HvJ arrest “Hong Kong trade development council”
20.00u Aankomst bij de aanlegsteiger van Hilton Hotel
 

Graag vernemen wij op wie wij mogen rekenen. De ontvangst is om 16.30u en de afvaart start om 17.00u. Naar verwachting is het programma om 20.00u afgelopen. Uiteraard wordt de inwendige mens tijdens de vaartocht niet vergeten. Meer gedetailleerde informatie over het programma en de vertrek- en aankomstlocatie ontvangt u na aanmelding.

Aanmeldformulier