Skip to content

Lunchbijeenkomst ACG Holland

03 november 2014

Op 12 november 2014 spreken Ivo Leenders en Roel Kerckhoffs in Amsterdam tijdens de lunchbijeenkomst van de Association for Corporate Growth (ACG). Het thema van de bijeenkomst is ‘Bezoek van de FIOD. Wat nu?’.

“Everything you say can and will be used against you in a court of law”. Deze regel geldt niet alleen in Amerikaanse politiefilms, maar ook in de Nederlandse strafpraktijk. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat een professional in zijn of haar carrière met de FIOD te maken krijgt is dan ook zeer goed mogelijk. Dat hoeft niet te betekenen dat hij of zij zelf verdachte of getuige is. Het kan zijn dat de professional over informatie van een klant beschikt die voor de opsporingsdienst van belang is.

U bent waarschijnlijk nog nooit verhoord. Het bezoek van de FIOD is onverwacht en u heeft zich niet kunnen voorbereiden. De vragen gaan niet over wat er gisteren is gebeurd maar over feiten die zich jaren geleden hebben afgespeeld. Herinnert u zich die feiten nog als de dag van gisteren? De FIOD-ambtenaren daarentegen zijn zeer goed voorbereid en getraind in het afnemen van verhoren. Een dergelijk verhoor kan dus bijna niet goed verlopen.

Het is dan ook goed om voorbereid te zijn op alle mogelijke scenario’s die aan een bezoek van de FIOD verbonden kunnen zijn. De advocaten van Hertoghs advocaten hebben veel ervaring met hoe om te gaan in dit soort situaties.

Opgeven voor deze lezing kan via de website van ACG Holland.