Spring naar content

Studentenstage ervaring – Isa van Dijk

studentenstage

Isa van Dijk – Maastricht University: “De ervaringen die je tijdens deze veelzijdige studentenstage bij Hertoghs advocaten opdoet, zijn uniek en heel waardevol. In deze periode krijg je de kans om met een zeer professioneel advocatenteam de wereld van de fiscale strafadvocatuur te ontdekken en daadwerkelijk een eigen bijdrage te leveren. Door fulltime actief mee te lopen in de praktijk en door de persoonlijke begeleiding, wordt de mogelijkheid gecreëerd om jezelf maximaal te ontwikkelen.”

Ik heb de mogelijkheid gekregen om bijna drie maanden stage te lopen bij Hertoghs advocaten. Nadat ik mijn motivatiebrief, CV en studieresultaten naar Pia Vorsselmans had opgestuurd, ben ik op het kantoor in Breda voor een kennismakingsgesprek uitgenodigd. Tijdens dit gesprek hebben we het gehad over wat Hertoghs van mij verwacht tijdens mijn stage. Daarnaast werd aan mij gevraagd wat ik graag wilde leren en welke verwachtingen ik had. Het was een erg prettig gesprek. Ik kreeg het gevoel dat er niet enkel werd gekeken naar mijn studieresultaten en kennis – ondanks dat ik wel mijn studieresultaten moest doorsturen – maar vooral ook naar wie ik ben als persoon. Ik vond het daarom ook fijn om te merken dat je net zo veel kans maakt als de slimste student met de hoogste cijfers, zolang je maar erg gemotiveerd, leergierig en enthousiast bent.

Tijdens mijn studentenstage heb ik ook nog een vak van mijn master kunnen volgen. Hoewel het in beginsel de bedoeling is dat de stagiair fulltime aanwezig is op kantoor, heb ik in samenspraak vier dagen in de week gewerkt en één dag in de week kunnen studeren. Ze staan open en denken graag mee om de stage passend voor de stagiair in te richten.

Hertoghs advocaten is een zeer professioneel advocatenkantoor waar de top van de advocaten op het gebied van fiscaal proces- en strafrecht werkzaam zijn. Het is daarom ook spannend om een plek in dit specialistenteam te krijgen en een uniek kijkje te krijgen in de praktijk. Uiteindelijk kan ik na mijn stage stellen dat Hertoghs advocaten een erg prettige plek was om als masterstudent stage te lopen. Iedere collega is erg toegankelijk, kundig en behulpzaam. Door met een groot aantal advocaten samen te werken – met ieder een eigen portefeuille en specialisme – krijg je een breed beeld van de fiscale strafadvocatuur, waarin ook ruimte is om jouw eigen interesses en ideeën verder te onderzoeken. De persoonlijke begeleiding die je van een aangewezen advocaat krijgt, is ook waardevol en enorm leerzaam. Bovendien zijn er in mijn stageperiode ook een aantal borrels en andere informele activiteiten georganiseerd, waardoor je ook nog nét een andere kant van het kantoor leert kennen.

Ik raad iedere student aan om bij Hertoghs advocaten unieke ervaringen op te doen in de fiscale strafadvocatuur praktijk.