Skip to content
Advocaat / Partner

Mr. A.A. (Anke) Feenstra

20200827_Hertoghs_Advocaten_Feenstra
Contact
Advocaat / Partner

Mr. A.A. (Anke) Feenstra

Anke Feenstra is sinds 2002 verbonden aan ons kantoor. Zij is  gespecialiseerd in fraudezaken (FIOD-zaken) en procedures op het gebied van buitenlands vermogen en het douane- en accijnsrecht. Naast fiscale strafzaken heeft zij inmiddels ruime ervaring opgedaan in aanverwante strafzaken met betrekking tot witwassen, valsheid in geschrift, oplichting/verduistering, financieel- economisch strafrecht, faillissementsfraude en overtreding van de WWFT, sanctiewetgeving, internationaal strafrecht en de flora- en faunawet. Met Angelique Perdaems schreef zij het boek ‘De jacht op buitenlands vermogen’.

“In de meest benarde situaties sta ik aan uw zijde. Met diepgaande dossierkennis en vasthoudendheid leg ik de tegenpartij het vuur aan de schenen om het beste resultaat voor u te bereiken.”

Sinds maart 2017 is Anke lid van de Raad van de Orde van het arrondissement Breda-Middelburg. Daarnaast is Anke gekozen tot Patroon van het Jaar 2017. Anke is redactielid van het tijdschrift Bijzonder Strafrecht en Handhaving en publiceert regelmatig, onder andere de rubriek fiscaal strafrecht in Delikt en Delinkwent. Zij is lid van diverse nationale en internationale vakverenigingen, zoals de Nederlandse Vereniging voor Strafrechtadvocaten (NVSA), de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen (NVAB) en de International Bar Association (IBA). Tevens is zij lid van de Nederlandse afdeling van de Women’s White Collar Defense Association (‘WWCDA’).

Anke heeft Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht gestudeerd, met afstudeerrichtingen Fiscaal Recht en Strafrecht. Daarna heeft zij de Specialisatieopleiding Strafrecht afgerond.

Staf

Stéphanie Kosten