Spring naar content
Advocaat

Mr. A.H.G.M. (Antoine) Blomen

Antoine Blomen
Contact
Advocaat

Mr. A.H.G.M. (Antoine) Blomen

Waarom werk je bij Hertoghs?

Bij Hertoghs wordt altijd op het scherp van de snede geacteerd en topkwaliteit geleverd. Doordat we in teamverband werken, stimuleer je elkaar hier ook in. Dit past bij mij, ik ga altijd tot het uiterste en neem geen genoegen met minder. Daarnaast is er veel aandacht voor het individu, waardoor ik mijzelf kan blijven ontwikkelen.

 

Wat trekt je aan in de vakgebieden van Hertoghs?

Hertoghs beperkt zich tot het financiële strafrecht en fiscale procesrecht. Doordat deze zaken zich vaak afspelen op onontgonnen terrein is creativiteit noodzakelijk. De complexiteit van de zaken zorgt er verder voor dat geen enkele zaak hetzelfde is en er steeds nieuwe uitdagingen zijn.

 

Wat is je expertise en hoe ben je daartoe gekomen?

Tijdens mijn studie fiscaal recht heb ik ervaring opgedaan bij een belastingadvieskantoor. Deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat ik een degelijke fiscale basiskennis heb opgebouwd, waarop ik nu kan terugvallen in complexe zaken. Dit in combinatie met mijn kennis van het strafrecht heeft ertoe geresulteerd dat ik mij toeleg op zowel het financiële strafrecht als het fiscale procesrecht.

 

Wat is jouw definitie van een goede advocaat?

Het opkomen voor diegene die zichzelf niet (gedegen) kan verdedigen tegen een machtige overheid. Dat en een uitstekende juridische kennis en een flinke dosis doorzettingsvermogen zorgen ervoor dat ik altijd het maximaal haalbare voor de cliënt tracht te bereiken.

 

Wat typeert je privéleven?

In mijn vrije tijd geniet ik van leuke dingen doen met de mensen om mij heen. Daarnaast sport ik regelmatig en geniet ik van een wandeling in de natuur om te ontspannen.

 

CV

  • Lid FIRST, fiscale studievereniging van Maastricht University (2015-2019)
  • Werkzaam in de belastingadviespraktijk (2017-2019)
  • Afgestudeerd Fiscaal recht met afstudeerrichting directe belastingen Maastricht University (2019)
  • Sinds eind 2019 werkzaam bij Hertoghs en op 26 februari 2021 beëdigd als advocaat
  • Lid van het Wetenschappelijk Bureau van Hertoghs

Staf

Wendy van den Berg-Graumans