Spring naar content
Juridisch medewerker

Mr. B.W. (Bart) van Beek

Bart van Beek
Contact
Juridisch medewerker

Mr. B.W. (Bart) van Beek

Waarom werk je bij Hertoghs?

Werken bij Hertoghs betekent opereren op het hoogste niveau. Door in nauw teamverband samen te werken, wordt het creatieve denkproces geoptimaliseerd en topkwaliteit verzekerd. Verder is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, waardoor ik de kans krijg om mij te ontplooien tot een expert in het strafrecht en het fiscale procesrecht.

 

Wat trekt je aan in de vakgebieden van Hertoghs?

Het snijvlak tussen het fiscale recht en het strafrecht, samen met de snel wisselende maatschappelijke ontwikkelingen in beide gebieden, levert telkens bijzondere en unieke vraagstukken op. Voor mij als jurist zijn dat mooie uitdagingen. Daarnaast is de overheid in strafzaken en fiscale procedures een sterke partij, waarbij Hertoghs iedere keer alles op alles zet om de belangen van de cliënt zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.

 

Wat is je expertise en hoe ben je daartoe gekomen?

Momenteel ontwikkel ik mij in het strafrecht en het fiscale procesrecht. Vanuit mijn ervaring als belastingadviseur heb ik een brede kennis van het materiële fiscale recht, wat goed van pas komt in fiscale (straf)zaken. Dit biedt een sterke basis voor mijn verdere ontwikkeling binnen de expertise van Hertoghs.

 

Wat is jouw definitie van een goede advocaat?

De cliënt staat centraal. Het vak van advocaat biedt een unieke mogelijkheid om in juridische procedures de menselijke kant achter alle processtukken en dossiers te belichten. Dan wordt de daadwerkelijke situatie zichtbaar en kan een advocaat de belangen van de cliënt optimaal verdedigen. Dat maakt het vak boeiend en dynamisch.

 

Wat typeert je privéleven?

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met muziek. Zo speel ik klassiek piano en ben ik vaak te vinden in het Concertgebouw en de Stopera. Ook doe ik mij graag tegoed aan culinaire specialiteiten in een van de vele restaurants in Amsterdam en probeer ik deze interesse te compenseren met hardlopen, zwemmen en roeien.

 

CV

  • Tot april 2022 twee jaar werkzaam in de belastingadviespraktijk
  • Master Fiscaal recht aan de Universiteit Leiden
  • Lid van PNO, de fiscale studievereniging van de Universiteit Leiden

 

 

Staf

Marijke Bleijendaal