Spring naar content
Advocaat

Mr. C.A.M. (Carolien) Janssen

20200901_Hertoghs_Advocaten_portretten253
Contact
Advocaat

Mr. C.A.M. (Carolien) Janssen

Waarom werk je bij Hertoghs?

Ik heb aan de Universiteit van Maastricht de masteropleidingen fiscaal recht en strafrecht afgerond en Hertoghs is één van de nichekantoren in deze vakgebieden. Hertoghs sprong er voor mij uit omdat het kantoor over heel veel kennis beschikt op een hoog niveau. Als beginnend jurist wil ik graag het vak leren van de allerbeste. Daarnaast heerst op kantoor een warme sfeer, waarin ik me zeer thuis voel.

 

Wat trekt je aan in de vakgebieden van Hertoghs?

De afwisseling tussen beide rechtsgebieden, waarbij continu zowel in de strategie als in de uitvoering van ons werk rekening moet worden gehouden met het feit dat het fiscale recht en het strafrecht elkaar raken. Bovendien interesseer ik mij zeer voor de formele zijde van beide vakgebieden, omdat die van cruciaal belang kan zijn in de verdediging.

 

Wat is je expertise en hoe ben je daartoe gekomen?

Ik heb zowel de masteropleiding fiscaal recht als strafrecht afgerond, waardoor ik in beide vakgebieden ben opgeleid. Door mijn ervaring als werkstudent bij Hertoghs Advocaten ben ik ook in de praktijk reeds met beide vakgebieden in aanraking gekomen. Maar als advocaat ben ik nog in de fase dat ik zo veel mogelijk wil leren. Ik leg mij daarom toe op het gehele fiscale boete- en strafrecht.

 

Wat maakt jou tot een goede advocaat?

Mijn grote interesse in het (fiscale) strafrecht, maar ook mijn doorzettingsvermogen en nauwkeurigheid geven mij samen met de expertise en begeleiding van kantoor de juiste handvatten om mijn cliënt op de beste wijze bij te kunnen staan en te verdedigen.

 

Wat typeert je privéleven?

Familie, vriendinnen, sporten, reizen, lekker eten en nieuwe dingen ontdekken.

 

CV

  • Werkstudent bij Hertoghs Advocaten (na afronden studentstage).
  • Masters Fiscaal Recht (specialisatie directe belastingen) en Nederlands Recht (specialisatie strafrecht) aan de Universiteit Maastricht, cum laude afgerond.
  • Vrijwilliger fiscale rechtshulpwinkel in Maastricht (SFFR).
  • Lid fiscale studievereniging in Maastricht (FIRST).

Staf

Wendy van den Berg-Graumans