Skip to content
Advocaat / Partner

Mr. G.M. (Mariëlle) Boezelman

20200901_Hertoghs_Advocaten_Boezelman
Contact
Advocaat / Partner

Mr. G.M. (Mariëlle) Boezelman

Mariëlle Boezelman werkt sinds 2011 bij Hertoghs advocaten. Ze is gespecialiseerd in fiscaal recht, financieel-economisch strafrecht en financiële en fiscale fraudezaken.

Mariëlle studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht en specialiseerde zich in Strafrecht en Internationaal Publiekrecht. Daarna werkte zij onder andere als paralegal bij een advocatenkantoor in Texas (VS). Zij heeft de specialisatieopleiding Strafrecht aan het Willem Pompe Instituut van de Universiteit Utrecht afgerond, net als de specialisatieopleiding Fiscale Advocatuur aan de Universiteit Leiden.

“De advocatuur heeft me altijd geïntrigeerd. Niet alleen de juridische aspecten hebben mijn aandacht, dat geldt ook voor de menselijke kant van de zaak. Ik ben me bewust van de impact die een (straf)zaak heeft op een cliënt. Het belang van de cliënt, discretie en volharding staan dan ook voorop. ”

Mariëlle is actief betrokken bij verschillende nationale en internationale vakverenigingen. Zij is lid van de International Association of Young Lawyers (AIJA), de International Bar Association (IBA), de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) en de Nederlandse Vereniging van Advocaat Belastingkundigen (NVAB) waarvan zij ook bestuurslid is geweest.

Iedere woensdag publiceert Mariëlle met Judith de Boer over actuele ontwikkelingen in de fraude praktijk op vaklunch.nl.

Staf

Marijke Bleijendaal