Skip to content
Advocaat / Partner

Mr. J.N. (Judith) de Boer

20200828_Hertoghs_Advocaten_de Boer
Contact
Advocaat / Partner

Mr. J.N. (Judith) de Boer

Judith de Boer werkt sinds 2011 bij Hertoghs advocaten. Ze is gespecialiseerd in fiscaal recht, financieel economisch strafrecht, fiscale fraudezaken en cassatieprocedures in strafzaken.

Judith heeft Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd, met als specialisatie strafrecht en het Internationale Strafrecht. Tijdens haar studie liep zij onder andere stage bij de Verenigde Naties waar zij werkte bij het Cambodjaanse oorlogstribunaal in Cambodja. Zij heeft de specialisatieopleiding Strafrecht aan het Willem Pompe Instituut van de Universiteit Utrecht afgerond, net als de specialisatieopleiding Fiscale Advocatuur aan de Universiteit Leiden.

“Judge Mansfield (U.S. Supreme Court) zei: “He that would make his own liberty secure must guard even his enemy from oppression; for if he violates this duty he establishes a precedent that will reach to himself”. Dit is een belangrijk basis principe waar ik mij als advocaat voor inzet. Gelijkwaardigheid is een kernwaarde, ook al is geen een zaak gelijk. Iedere zaak of persoon vraagt om een andere aanpak. Luisteren is in dat kader misschien nog wel belangrijker dan pleiten.”

Judith is actief lid van International Association of Young Lawyers (AIJA), de NVSA (Nederlandse Vereniging voor strafrechtadvocaten) en de NVAB (Nederlandse Vereniging van Advocaat Belastingkundigen). Verder doet Judith vrijwilligerswerk bij de organisatie Markant.

Iedere woensdag publiceert Judith met Mariëlle Boezelman over actuele ontwikkelingen in de fraude praktijk op vaklunch.nl

Staf

Marijke Bleijendaal