Skip to content
Advocaat

Mr. J.R.J. (Judith) Gijsen

Judith Gijssen
Contact
Advocaat

Mr. J.R.J. (Judith) Gijsen

Waarom werk je bij Hertoghs?

Tijdens mijn studietijd heb ik fiscaal recht gecombineerd met strafrecht. Hertoghs advocaten levert gespecialiseerde juridische bijstand op het snijvlak van deze rechtsgebieden. Dat levert interessante zaken op, waar we in teamverband aan werken. Voor mij persoonlijk leidt dat tot een dynamische werkomgeving. Daarnaast hangt op kantoor een goede en collegiale sfeer. Ook dat vind ik erg belangrijk!

Wat trekt je aan in de vakgebieden van Hertoghs?

Ze zijn maatschappelijk zeer relevant. Bijna iedereen heeft links- of rechtsom te maken met belastingheffing. Iedereen kan dus betrokken raken bij een fiscaal of zelfs strafrechtelijk onderzoek. Voor mij maakt dit ons werk zeer concreet, ook al wordt fiscale wetgeving vaak als technisch en abstract gezien. Daar komt bij dat zowel het fiscale recht als het strafrecht niet op zichzelf staan. Beide zijn onderhevig aan maatschappelijke en internationale ontwikkelingen. Daardoor ontstaat ruimte voor creatieve argumenten en verweren.

Wat is je expertise en hoe ben je daartoe gekomen?

In mijn praktijk ben ik betrokken bij grote, grensoverschrijdende fiscale en strafrechtelijke onderzoeken, waarin belastingfraude, witwassen van vermogen, valsheid in geschrifte en corruptie een rol spelen. Dat leidt vaak tot schaken op meerdere borden. Dat zie ik als een mooie uitdaging.

Wat is jouw definitie van een goede advocaat?

Een fiscaal of strafrechtelijk onderzoek gaat een cliënt niet in de koude kleren zitten. Een goede advocaat is communicatief vaardig en ondersteunt zijn cliënt in het proces door maatwerk te leveren.

Wat typeert je privéleven?

Ik ontspan het best in het gezelschap van anderen. In mijn vrije tijd onderneem ik daarom graag zoveel mogelijk activiteiten met vrienden of familie, en koken we samen, spelen we bordspelletjes of bezoeken we festivals. Door regelmatig te spinnen en zwemmen, blijf ik fit.

CV

  • Uitwisseling University of Pretoria (2015)
  • Stage Wetenschappelijk Bureau Parket Hoge Raad (2016)
  • Universiteit Leiden, LLM Strafrecht (2017)
  • Universiteit Leiden, LLM Fiscaal recht (2019)
  • Samen met collega mr. Mariëlle Boezelman auteur van ‘De Algemene wet inzake rijksbelastingen’, in het boek Bijzonder strafrecht (2019)
  • Lid Nederlandse Vereniging voor Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA)
  • Auteur vaklunch.nl

 

Staf

Marijke Bleijendaal