Skip to content
Advocaat

Mr. L.W.A. (Linda) Gruijthuijsen

20200827_Hertoghs_Advocaten_Gruijthuijsen
Contact
Advocaat

Mr. L.W.A. (Linda) Gruijthuijsen

Linda is in 2018 in dienst getreden bij Hertoghs advocaten en begin 2019 beëdigd als advocaat. Zij werkt op de Amsterdamse vestiging, waar zij zich bezig houdt met financiële en fiscale strafzaken.

““De waarheid bestaat niet”, aldus Foucault. Dat geldt helemaal voor het recht. Aan een zaak zitten altijd twee kanten. Ik zie het als advocaat als mijn taak ook de andere kant over het voetlicht te brengen, zodat een oplossing wordt bereikt die recht doet aan de zaak.”

Linda maakt deel uit van het Wetenschappelijk Bureau van ons kantoor. Verder is ze lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA).

Linda behaalde cum laude de bachelors Rechtsgeleerdheid en Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Hierna vertrok zij een jaar naar Engeland, waar zij aan de University of Cambridge de Master of Law met een specialisatie in internationaal recht afrondde. Na terugkomst in Nederland behaalde zij de master Strafrecht aan de Universiteit van Amsterdam (cum laude). Zij schreef haar scriptie over de strafbaarheid van slecht leidinggeven. Tijdens haar studie heeft Linda als werkstudent bij twee grote advocatenkantoren ervaring opgedaan in de financiële fraudepraktijk.

Staf

Marijke Bleijendaal