Skip to content
Advocaat

Mr. L.W.A. (Linda) Gruijthuijsen

20200827_Hertoghs_Advocaten_Gruijthuijsen
Contact
Advocaat

Mr. L.W.A. (Linda) Gruijthuijsen

Waarom werk je bij Hertoghs?

Hertoghs biedt als nichekantoor een inspirerende werkomgeving. Iedereen zet zich gezamenlijk in voor het leveren van de beste, meest specialistische rechtsbijstand. Dat schept een gevoel van verbondenheid. Daar komt bij dat we bij Hertoghs aan elke zaak in teamverband werken. Samen sparren over de inhoud en de juiste strategie geeft veel energie.

 

Wat trekt je aan in de vakgebieden van Hertoghs?

Onze zaken spelen zich vaak af in een grijs gebied. De complexiteit van het financieel-economische en fiscale (straf)recht maakt dat niet altijd duidelijk is of sprake is van een wetsovertreding. Elke zaak vraagt dus om een kritische toetsing van de feiten aan het recht. Ik houd ervan diep de materie in te duiken. Daar ligt voor mij de uitdaging.

 

Wat is je expertise en hoe ben je daartoe gekomen?

Ik houd mij met name bezig met financiële en fiscale strafzaken, al dan niet met een grensoverschrijdende dimensie. Tijdens mijn studie strafrecht werd ik al snel geboeid door het ondernemingsstrafrecht, door de juridische complexiteit en de verschillende belangen die daarbij spelen. Verder heb ik een bijzondere interesse in internationaal recht en heb ik me tijdens mijn studie in Cambridge verdiept in internationaal strafrecht en mensenrechten.

 

Wat is jouw definitie van een goede advocaat?

De beste oplossing verschilt van zaak tot zaak. Een goede advocaat is zich daarvan bewust en probeert in elke zaak maatwerk te leveren. De kunst is om elke zaak met een frisse blik te beoordelen: bij welke oplossing is cliënt het meest gebaat?

 

Wat typeert je privéleven?

Ik houd van muziek en dans. Verder maak je me altijd blij met een goed boek en een borrel of diner met familie en vrienden. Met yoga probeer ik het lijf en hoofd soepel te houden.

 

CV

  • Universiteit van Amsterdam, LLM Strafrecht cum laude (2018)
  • University of Cambridge, LLM Internationaal recht (2017)
  • Universiteit van Maastricht, LLB Rechtsgeleerdheid cum laude (2016)
  • Universiteit van Maastricht, BSc Gezondheidswetenschappen cum laude (2016)
  • Lid van het Wetenschappelijk Bureau van Hertoghs
  • Lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA)

Staf

Marijke Bleijendaal