Skip to content
Advocaat

Mr. M. (Maaike) Coenen

20200901_Hertoghs_Advocaten_Coenen
Contact
Advocaat

Mr. M. (Maaike) Coenen

Maaike Coenen werkt sinds 2015 bij Hertoghs advocaten. Zij is gespecialiseerd in fiscaal recht, financieel-economisch strafrecht en financiële en fiscale fraudezaken.

“Als verdachte begin je altijd op 1-0 achterstand. Voor mij is dit een extra drijfveer om de belangen van de cliënt te behartigen en hem daarin bij te staan. Innocent until proven guilty is een grondbeginsel dat ik vurig verdedig.”

 

Maaike is lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVjSA) en de International Bar Association (IBA). Zij volgt tevens de specialisatieopleiding strafrecht aan het Willem Pompe Instituut.

Maaike is cum laude afgestudeerd in het Strafrecht aan de Universiteit Utrecht en schreef haar scriptie over de invloed van een publieke veroordeling door de media op de strafmaat. Tijdens haar studie was zij actief in het bestuur van Studievereniging Sirius en liep zij een jaar stage bij het Openbaar Ministerie op het gebied van ondermijningsthema’s. Na het winnen van de Nationale Hertoghs Pleitwedstrijd in 2013 werd zij gegrepen door de fiscale strafrechtadvocatuur. Zij liep stage in onze praktijk en na haar studie trad zij in dienst.

Staf

Stéphanie Kosten

Publicaties door Mr. M. (Maaike) Coenen