Spring naar content
Advocaat

Mr. M.N.H. (Milou) Hintzen

Milou Hintzen
Contact

Scan voor contactgegevens

QR-code
Advocaat

Mr. M.N.H. (Milou) Hintzen

Ik zet graag mijn tanden in complexe, grensoverschrijdende fiscale zaken. Het gaat daarbij vaak om ingewikkelde technische vraagstukken. Tegelijkertijd probeer ik voor mijn client een probleem met de overheid op te lossen. Op die manier valt de juridische complexiteit samen met de echte wereld: een ondernemer die een conflict heeft met de overheid dat ik voor hem kan oplossen.

Milou:

  • behaalde masters Fiscaal Rechter aan de Universiteit van Maastricht (2017) en Strafrecht aan de Universiteit van Maastricht (2018);
  • is sinds oktober 2022 werkzaam bij Hertoghs;
  • is lid van het Wetenschappelijk Bureau van Hertoghs.

Meer lezen over Milou Hintzen?

Waarom werk je bij Hertoghs?

Bij Hertoghs werken we op topniveau. Dat spreekt mij erg aan. Op die manier word je gestimuleerd om werk van goede kwaliteit af te leveren en zo onze cliënten de best mogelijke bijstand te bieden. Ik vind het belangrijk dat een cliënt die met een probleem naar ons toekomt zo goed mogelijk geholpen wordt. Alle collega’s hebben dezelfde drive en samen werken we toe naar een optimaal resultaat. Dat zorgt voor een goede en inspirerende sfeer op kantoor waarin ik me thuis voel.

Wat trekt je aan in de vakgebieden van Hertoghs?

De combinatie van de fiscale en strafrechtelijke wereld trekt mij aan bij Hertoghs. Het gaat om ingewikkelde technische vraagstukken. Tegelijkertijd probeer je voor de client zijn probleem met de overheid op te lossen. Op die manier valt de juridische complexiteit samen met de echte wereld: een ondernemer die een conflict heeft met de overheid dat wij voor hem kunnen oplossen.

Wat is je expertise en hoe ben je daartoe gekomen?

Ik heb strafrecht en fiscaal recht gestudeerd. Mijn interesse richt zich dan ook op fiscale strafzaken. Voorheen werkte ik als belastingadviseur bij een belastingadvieskantoor en ik zet graag mijn tanden in complexe, grensoverschrijdende fiscale zaken.

Wat is jouw definitie van een goede advocaat?

Iemand die het uitdagend vindt om een ingewikkelde puzzel op te lossen, strijdt voor de belangen van zijn cliënt en daarbij gebruik maakt van creatieve oplossingen.

Wat typeert je privéleven?

In mijn vrije tijd ga ik graag naar het strand in Den Haag. Daarnaast hou ik – als echte bourgondiër – van lekker uiteten gaan.

 

CV

  • Nederlands recht aan Universiteit van Maastricht
  • Master Fiscaal Rechter aan de Universiteit van Maastricht
  • Master Strafrecht aan de Universiteit van Maastricht