Spring naar content
Juridisch medewerker

Mr. M. (Micha) Verschoor

Micha Verschoor
Contact
Juridisch medewerker

Mr. M. (Micha) Verschoor

Waarom werk je bij Hertoghs?

Voor mij is Hertoghs advocaten dé absolute topspeler in de fiscale strafrecht- en fraudeadvocatuur. Tijdens mijn studentenstage bij Hertoghs heb ik dat aan den lijve ondervonden. Ik raakte dan ook direct enorm enthousiast over dit kantoor. De professionele en gedreven mentaliteit binnen het team spreekt mij aan. Dat geeft mij de kans om mezelf verder te ontwikkelen in het fiscale en formele (straf)recht.

Wat trekt je aan in de vakgebieden van Hertoghs?

Dat is het snijvlak tussen enerzijds het materiële en formele belastingrecht en anderzijds het strafrecht. Die combinatie van vakgebieden biedt veel verschillende invalshoeken van waaruit een zaak kan worden benaderd. De creatieve en innovatieve denkrichtingen waarmee dat gebeurt, maken het voor mij interessant. En even belangrijk: er is aandacht voor het menselijke aspect.

Wat is je expertise en hoe ben je daartoe gekomen?

Tijdens een dubbele master aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam heb ik me, na mijn bachelor Fiscaal Recht, gespecialiseerd in zowel het (materiële en formele) belastingrecht als het strafrecht. Hier heb ik de basis gelegd voor mijn expertises die naadloos aansluiten bij Hertoghs.

Wat is jouw definitie van een goede advocaat?

Die loodst zijn of haar cliënt door de zaak heen, zowel inhoudelijk als sociaal. Een goede advocaat heeft een holistische benadering en is meer dan louter een juridisch expert. Ook kan een advocaat een beginnende achterstand ombuigen naar het voor de cliënt meest gunstige scenario: for the worst case the best scenario. Dat is en blijft voor een goede advocaat altijd het einddoel.

Wat typeert je privéleven?

Ik hou van actie en avontuur. Op pad gaan om in mijn vrije tijd dingen te ondernemen en ontdekken. Ik ben dan ook erg reislustig en wil zoveel mogelijk van de wereld zien. Verder voetbal ik ieder weekend met jeugdvrienden in een gezellig maar ook fanatiek en goed ingespeeld team. In de weekenden vind je me vaak in de Kuip om mijn favoriete club Feyenoord te zien spelen. Tot slot ben ik altijd te porren voor een gezellige borrel.

CV 

  • Erasmus Universiteit Rotterdam, bachelor Fiscaal Recht (2021)
  • Lid Christiaanse Taxateur, de fiscale studievereniging van de Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Erasmus Universiteit Rotterdam, master Fiscaal Recht (2023)
  • Erasmus Universiteit Rotterdam, master Toga aan de Maas (2023)