Skip to content
Advocaat / Partner

Mr. P.J. (Peter) van Hagen

20200828_Hertoghs_Advocaten_Hagen
Contact
Advocaat / Partner

Mr. P.J. (Peter) van Hagen

Peter van Hagen is sinds vele jaren aan Hertoghs advocaten verbonden. Hij behandelt fiscale boete- en strafzaken en invorderingszaken. Peter houdt kantoor in onze Rotterdamse vestiging. Daar legt hij zich in het bijzonder toe op douanestrafzaken en boetes op het gebied van het douanerecht en de accijnzen.

“Ik zie wat het voor cliënten betekent om als verdachte te worden aangemerkt door de FIOD en te worden geconfronteerd met torenhoge aanslagen, UTB’s en boetes van de inspecteur. Als advocaat staat voor mij het verlenen van rechtsbescherming tegen de fiscale en douaneautoriteiten centraal. Vaak met vlijmscherpe debatten, maar ook door handig te manoeuvreren.”

Peter treedt regelmatig op als gastdocent en geeft lezingen over het fiscale- en douanestrafrecht en het invorderingsrecht. Hij is (voormalig bestuurs)lid van de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen (NVAB), de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA), de International Bar Association (IBA) en de European Criminal Bar Association (ECBA).

Peter studeerde Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en Postdoctoraal Belastingkunde aan de Tilburg University. In de jaren na zijn studies specialiseerde hij zich in de fiscale advocatuur.

Staf

Carola Albicher-Geleijnse