Spring naar content
Managing director

Peter van der Westerlaken

Peter van der Westerlaken
Contact
QR-code Peter van der Westerlaken
Managing director

Peter van der Westerlaken

Waarom werk je bij Hertoghs?

Hertoghs advocaten kwam op mijn pad toen ik werkzaam was bij NautaDutilh. Hans Hertoghs nodigde me uit voor een gesprek en stelde me de vraag of ik directeur van dit kantoor wilde worden. Om een lang verhaal kort te maken: ik heb op die vraag ‘ja’ gezegd en ben daarna aan de slag gegaan als managing director.

Wat trekt je aan in de vakgebieden van Hertoghs?

Ik ben geboeid door de nichepraktijk die we hebben opgezet vanuit de kennisgebieden van het fiscaal- en het strafrecht. Vooral de scherpe focus op het bieden van rechtsbijstand in de fiscale procespraktijk en in fraudezaken vond en vind ik ijzersterk. De professionaliteit, gedrevenheid en ambitie waarmee wij onze cliënten bijstaan zijn groot. Ik lever daar graag mijn bijdragen aan. Onze cliënten hebben immers recht op de beste bijstand. Ook dat drijft me.

Wat is je expertise en waar ligt je kracht?

Overall geldt dat het besturen van deze praktijk en ondersteunen van onze mensen in allerlei facetten mijn expertises zijn. Maar dat antwoord is te gemakkelijk. Waar het vooral om draait, is een omgeving te creëren waarin mensen de ruimte voelen om zich verder te kunnen ontwikkelen. Daar ligt mijn kracht. Daarbij is het ook belangrijk te blijven relativeren. Om goed te kunnen functioneren is het ook nodig tijd en ruimte voor jezelf te maken. Voor mij is dat essentieel om te kunnen presteren.

Wat typeert je privéleven?

Er schiet me van alles binnen. Mijn vrouw, kinderen en familie vormen mijn fundament. Ik ben een familieman. Uiteraard zijn mijn vrienden ook belangrijk en ik drink graag een goed glas met hen. Sporten is voor mij essentieel. In de sportschool met mijn trainer, wielrennen, mountainbiken, hardlopen, wandelen, ik krijg er echt energie van. Daarnaast ben ik voorzitter van Stichting Molen de Korenbloem, de molen in Ulvenhout waar mijn vader eigenaar en molenaar was. Het ligt me na aan het hart dat we deze molen in de toekomst als erfgoed kunnen bewaren.

CV

  • Facility Management en Engels, Fontys Hogeschool Tilburg
  • NIMA Public relations
  • Masteropleiding Facility Management, Rijksuniversiteit Groningen
  • Leidinggeven aan professionals, Nijenrode Business University
  • Strategic leadership Nijenrode, Business University