Spring naar content

Theorie in praktijk omzetten?

Loop 8 weken mee met onze professionals en ervaar hoe het is om advocaat te zijn op ons kantoor

Ben je benieuwd hoe het écht is aan de top in fiscaal procesrecht en financieel economisch strafrecht? Wil je als derdejaars bachelor- of als masterstudent weten hoe je werkende leven eruit kan zien als je afgestudeerd bent? Op dit moment zoeken wij met name studenten met een fiscale achtergrond. Echt iets voor jou? Kom dan stage lopen bij Hertoghs in Amsterdam of Breda! Vanaf juli 2024 zijn er weer stageplekken beschikbaar.

Sfeer proeven

Wij zetten het beeld dat je van de advocatuur hebt waarschijnlijk compleet op zijn kop. Want Hertoghs heeft een open cultuur, zonder rangen en standen. We werken nadrukkelijk samen in teams. Ieders inbreng wordt gewaardeerd, elke mening telt. Mits goed onderbouwd uiteraard. En als de stage goed bevalt, zou je zomaar kunnen blijven plakken. Want wij zijn altijd op zoek naar goede mensen voor onze bloeiende praktijk.

Wat mag je van je stage verwachten?

  • Je loopt tijdens je 8 weken fulltime stage actief mee in de praktijk;
  • Je werkt in dossiers door bijvoorbeeld memo’s op te stellen of jurisprudentieonderzoek te doen;
  • We nemen je zoveel mogelijk mee naar zittingen, verhoren, inzagen en gesprekken met cliënten of derden;
  • Je neemt deel aan onze wekelijkse Vaklunch (jurisprudentie- en literatuurbespreking);
  • Je bent aanwezig bij events die we organiseren (zoals seminars/webinars, bijeenkomsten met studenten of social events).

Met andere woorden: twee maanden lang loop jij mee met onze professionals en ervaar je hoe het is om advocaat te zijn op ons kantoor.

Het opdoen van praktijkervaring is zeer waardevol. Ik heb in mijn twee maanden stage bij Hertoghs advocaten denk ik meer geleerd dan in een jaar aan de universiteit.

Milan den Hartog, Maastricht University, studentstagiair 2024

De ervaringen die je tijdens deze veelzijdige stage bij Hertoghs advocaten opdoet, zijn uniek en heel waardevol. In deze periode krijg je de kans om met een zeer professioneel advocatenteam de wereld van de fiscale strafadvocatuur te ontdekken en daadwerkelijk een eigen bijdrage te leveren. Door fulltime actief mee te lopen in de praktijk en door de persoonlijke begeleiding, wordt de mogelijkheid gecreëerd om jezelf maximaal te ontwikkelen.

Isa van Dijk, Maastricht University

Verhalen uit de praktijk:

Klik hier voor een verhaal uit de praktijk en hier voor een interview met onze oud student stagiairs.

Vergoeding:

Je ontvangt € 750,- netto per maand (bij fulltime aanwezigheid) en reiskostenvergoeding.

Voor studenten met een grote reisafstand bestaat de mogelijkheid om tijdens de stage kosteloos huisvesting te regelen.

Spreken ons kantoor en de niche je aan? Dan komen wij graag in contact met jou!

Dan is dit de sollicitatieprocedure:

Stuur je motivatiebrief met cv, studieresultaten, eventuele eerdere stagebeoordelingen en gewenste stageperiode aan Pia Vorsselmans: vorsselmans@hertoghsadvocaten.nl.

Binnen een week mag je een telefoontje van ons verwachten om de mogelijkheden te bespreken en eventueel een kennismakingsgesprek in te plannen. Je ontmoet op de locatie van je voorkeur Pia Vorsselmans en/of een van onze advocaten die als coach voor jou klaarstaat. Daarna laten we je zo snel mogelijk weten of je aan de slag kunt als stagiair. We horen graag van je!

Heb je nog vragen?
Neem dan vooral contact op met Pia Vorsselmans (06 23408405 of vorsselmans@hertoghsadvocaten.nl).